Elektrisch Ontharen

Wij zijn in het bezit van de ANBOS erkende specialisatie Elektrisch Ontharen. Hierdoor vergoeden veel aanvullende verzekeringen deze behandelingen.

Elektrisch ontharen is het permanent verwijderen van ongewenst haar, meestal in het gelaat, door middel van elektrische epilatie. Bij deze methode wordt elk haartje één voor één verwijderd aan de hand van een flinterdunne naald en stroompulsjes. De naald wordt in het haarzakje geschoven en geeft vervolgens een elektrische stroompulsje. Het haarzakje wordt door de stroom of loog (afhankelijk van de gekozen methode) vernietigd waardoor er geen haar meer uit kan groeien.

Afhankelijk van de haargroei duurt de behandeling één tot anderhalf jaar. Dit heeft te maken met de hoeveelheid haartjes en de verschillende haargroeifases. In het begin komt u wat vaker en naar verloop van tijd bouwen we de frequentie af.

Direct na de behandeling kan de huid wat rood of warm zijn of licht gezwollen aanvoelen. Dit trekt meestal binnen een dag weg. Het kan zijn dat er korstjes komen. Deze kunt u het beste laten zitten tot ze er vanzelf afvallen.

Het is belangrijk dat u zelf géén haartjes gaat uittrekken, harsen of epileren. Dit verstoort het proces. U mag de haartjes wel knippen of scheren. (2-3 dagen voor de behandeling ook niet meer scheren of knippen)

Na de behandeling is het belangrijk 24 uur géén gebruik te maken van:

– Make up of foundation
– Sauna of warmte (intensief sporten)
– Vette crème of zalf
– Zon en UV straling

U mag wel de huid koelen of behandelen met aloë vera gel.

Verder is het heel belangrijk de huid tijdens de behandelperiode altijd te beschermen met een SPF 30 of 50 (alle seizoenen en ook als de zon niet fel schijnt!) om pigmentvlekjes te voorkomen. De huid is extra gevoelig voor de zon. Indien u buiten bent elke 2 uur smeren !!!